Vem är Soelas?

January 31st, 2012

Hej, och välkommen till min blogg!

Jag har sedan ett år tillbaka insjuknat i en ätstörning. Detta var något man inte riktigt kunde tro på, men oron började växa när vikten rasade snabbare och man njöt av att känna hungerkänslor.

Jag hoppas kunna besvara frågor jag själv hade. I bloggen vänder jag mig främst till andra med liknande problem eller de som helt enkelt vill veta mer om hur man påverkas av detta monster.

Ett monster är precis vad det är! Jag bjöd in det pga nyfikenhet och känslan av tillfällig tillfredsställelse. Tillfredsställelse i form av självförstöring. Monstret tog 15kg ifrån min redan då smala men muskulösa snygga kropp. Monstret tog alla kurvor, all uppbyggnad, all min energi och livsglädje. Anorexin gav mig ett bmi på 14.

Ett tag tillbaka kom jag i kontakt med BUP och har sedan dess försökt motivera mig till att tillfriskna. Jag har under den tiden hållit en relativt jämn vikt men nu börjar det bli dags att vända. Det är monstret som sätter gränserna för mig. Men jag börjar hitta tillbaka till livet och finna mer motivation. Det behövs marginaler och det hjälper inte att skjuta mer på det.

En viktuppgång är det alla anorektiker fruktar, men det är det vi skulle må bäst utav. Här vill jag ge er en möjlighet att följa min kamp tillbaka och förhoppningsvis finna inspiration i den.

Varma kramar, en kall Soelas

 

 • Sandra

  Ja, din blogg verkar jätte intressant.. hur gammal är du??.. Känner du att du börjar få tag om det eller är du rädd att det vänder igen??
   www. minvagpavaggen.blogg.se 

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack så mycket Sandra!
   Jag är 18 år, och det är klart att rädslan finns att det ska börja gå nedåt. Jag har inte än riktigt fått det att vända uppåt, men jag tror verkligen att jag klarar det. Jag VILL klara det! :)

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp