Vi gräver oss en grop att falla i

January 30th, 2013

Jag ser en ätstörming som en grop. Ju djupare man gräver (ju längre man är sjuk) desto högre upp är det upp till ”kanten” (livet). Många går redan i knädjupa hål, men vägrara erkänna det för sig själlv, för de vet inte ens att det finns annat (t.ex. folk som tror att man måste träna för att äta, äter två stora huvudmål för att de tror att det är bättre för kroppen att man då ”inte går upp i vikt”)
Hanna

Tags: , , , ,

 • Mia

  Tänkvärt! Att kompensera att man äter med att träna är helt galet. Däremot är det nödvändigt att “kompensera” med mera mat då du tränar.

 • http://Www.sofiayit.blogg.se S

  Det finns nog många som har många sjuka tankar, utan att göra nått åt det för dom tror att det ska vara så, jag hade jätte svårt art acceptera att jag var sjuk för jag trodde alla tänkte så, många tror bara dom är väldigt hälsosamma… Bra skrivet!!!:)

  • http://Soelas.se Soelas

   Det är sant. Det är ju också en skillnad på att ha tankarna men sedan inte agera utefter dem.
   Vart går gränsen för frisk och sjuk?

 • M

  Din blogg är helt fantastisk! Jag går på SCÄ och har grävt mig själv en rejäl grop där jag mer än väl känner igen mig i just användandet av träning som kompensation.. Jag tittar in här flera gånger om dagen, och uppskattar särskilt när du skriver ut din “normala dags ätande” då jag själv inte vet vad som är normalt längre.. Jag undrar om du fortfarande matdagbok? (utanför bloggen så att säga) Kram på dig

  • http://Soelas.se Soelas

   Hej vännen!
   Jag slutade med att föra matdagbok då jag började på KTH. Det kändes som en extra börda och jag ville inte ha med mig ätstörningen hit. Hemma visste alla redan om min situation med tanke på att de bevittnat min viktnedgång. Men här fick jag en ny start och den skulle inte vara sjuk.
   Jag litar på att jag äter tillräckligt och det märks på vikten – eftersom jag inte går ner.
   Kramar tillbaka!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp