Vikt i cheerleading

August 17th, 2013

Så mycket kroppsfixering inom cheerleadingen. Det börjar slå mig varför det är vanligt att tala om vikt. Här finns det tydliga exempel på att killar ska vara muskellösa och väga mycket, medan tjejerna (topparna) föredras vara underviktiga men samtidigt supertighta. Jag ser dock en viss skillnad mellan dessa diskussioner och det som många andra “tjejgäng” antar. Inom cheerleadingen finns det ett syfte att vara stor och stabil som kille, samt liten och tight som flyer/topp. Det behöver inte vara ätstört – men det är lätt att det blir det.

Detta ser jag som en utmaning. Jag tänker inte vara tyst när någon uppmuntrar en till att vara sjuk och underviktig. Det är fel – då bör man se över sina värderingar – och det tänker jag göra mitt bästa för att påpeka.

Många är medvetna om att det är mycket ätstörningsproblematik inom sporten, men jag tror inte att många är medvetna om vad det innebär att faktiskt vara sjuk. Ätstörningsproblematik är så mycket mer än mat och vikt. Det vet man när man har varit där själv. Med min erfarenhet i ryggen tänker jag inte låta detta dra ned mig, utan snarare stärka mig.

Jag älskar cheerleadingen, jag älskar att träna, men jag älskar också mat och jag hatar inte längre min kropp. Ingen ska få fälla kommentarer som drar en ned i skiten igen – då ska de ifrågasättas och rent av skämmas!

Denna kommentar fick jag av en kille i laget i förrgår.

Hon är ju mindre än dig. Jag menar du är ju liten du också, men hon väger mindre och är lättare att kasta upp.

Gissa om jag blev förbannad. Tro inte att han slapp undan! Det där fick han äta upp igår när jag sa hur extremt fel det är att uppmuntra tjejer till att bli underviktiga.

Tags: , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp