Vilka vet om Soelas?

April 9th, 2013

Du är ju helt öppen i din blogg om vem du är, var du pluggar, hur du ser ut o.s.v. Hur många i din omgivning vet att du lider av ätstörningsproblematik?
– Julia

När jag började blogga var jag mycket noga med att försöka vara så anonym som möjligt. Jag la inte upp några bilder där mitt ansikte syntes och skrev absolut inte ut mitt riktiga namn.

Det som skrivs här på bloggen är som du säger, väldigt öppet, och det vill jag naturligtvis inte ska missbrukas. Jag tror att alla egentligen kan ha nytta av att läsa mina inlägg, även om man inte har någon relation till ätstörningar. Det finns många beteenden och situationer i omgivningen där varje person på ett eller annat sätt kan relatera till detta. Det handlar inte bara om att bli frisk från anorexia nervosa, det handlar om att hitta en sund livsstil.

Trots att många i min omgivning säkerligen skulle ha nytta av att läsa det som skrivs här så försöker jag fortfarande undanhålla det från dem. Många vet att jag bloggar, men det är endast min brorsa, bästa vänner och bekanta som har/haft liknande problematik som jag lämnat ut bloggadressen till. Alla som såg mig gå från normalviktig till grovt underviktig förstod ju att jag fått något problem. “Hemma” är det ingen hemlighet. Men när jag flyttade till Stockholm så fick jag möjlighet att börja på en ny kula. Här ska jag inte identifieras med ätstörningen. Här skulle jag hitta ett annat liv, och låta folk få behandla mig som vilken människa som helst.

Jag vill inte ses som en ‘sjuk människa‘ vart än jag kommer. Jag vill inte bli identifierad med anorexin i all framtid. När jag väl har blivit frisk så vill jag nog kunna dela med mig av min historia till alla bekanta. Vi lär av varandra och detta är mitt sätt att sprida viktiga budskap.

Med det vill säga, det är endast ni läsare som vet alla dessa “personliga” saker om mig och ni lär känna mig här. Jag vill att ni ska veta att det är en riktig människa som sitter bakom datorn och skriver dessa ord. För er är jag inte rädd att dela med mig av alla erfarenheter och lärdomar jag får i livet. Jag lämnar inte ut mitt fullständiga namn här, men det är naturligtvis inte allt för svårt att spåra om man så vill. På alla ställen där jag skriver om ätstörningar, mat, hälsa och livet på detta sätt så går jag under pseudonymen ‘Soelas‘.

Ju friskare jag blir, desto mer öppen blir jag. När jag släpper det stora klotet, kanske det blir dags att öppna upp sig för alla?

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • http://www.facebook.com/diana.doss.9 Diana Doss

  Hur kom du på namnet Soelas?

  • soelas

   Vad kul att du frågar! Vet inte riktigt om jag vill avslöja det dock 😉

   • http://www.facebook.com/diana.doss.9 Diana Doss

    haha, jag har länge funderat på det ^^ men berätta om du vill, eller håll det hemligt 😉

 • Carro

  hej sötis! Vill bara börja med att säga att du är min största inspiration just nu, då jag verkligen jobbar med att få ett friskt liv. Jag har en liten fråga till dig nu som jag funderat mycket på senaste tiden. Varje gång jag ätit en måltid och liksom stillat hungern, börjar jag att frysa jätte mycket och blir kall! Vad kan det bero på? spelar min ätstörningshistoria in här?
  Kram på dig:)

  • soelas

   Hej Carro! Vad gullig du är, blir riktigt glad av din kommentar. 😀
   Anledningen till att man fryser när man äter är rent fysiologisk. Tänkte beskriva det tydligare i ett inlägg. Hoppas det besvarar din fråga! :)
   Kramar

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp