What makes you strong?

January 23rd, 2013

Jag önskar jag var lika stark som dig! Jag läser varje dag hur det går för dig, och du är min förebild. Jag har varit sjuk länge,,,varit nära att bli frisk, men nu har jag halkat dit igen. Hur gör du för att få motivation? Jag tycker det är så svårt för att det jobbigaste med att äta är att det känns som jag inte förtjänar att må bra som alla andra. Har du också kännt så? Jag vet att jag borde ta hand om mig själv, men det tar emot för jag tycker jag inte är värd någonting. Hur sjutton ska man kunna ”tycka om” sig själv så att man ens kan äta normalt? Det känns omöjligt… Jag agerar så destruktivt men jag vet egentligen inte varför :(
– Julia

 

Tack kära du! Jag tror också att du är minst lika stark, du måste bara hitta styrkan. Man måste finna något som får en att vilja vara stark. Jag hittar min motivation i mitt liv, i det livet jag vill ha, den person jag vill vara, den person jag är och det jag vill ha utav livet. Men att upptäcka dessa saker var desto svårare..

I svälten och i anorexins värld så var ingenting roligt. Jag kunde inte glädja mig av andras sällskap, bra filmer var ett alldeles för passivt nöje, “tillåten” träning var utom räckhåll, musik var inte bra, festa var jobbigt och ytligt, kläder och mode kändes oväsentligt och inte ens roliga skämt kunde ge en skvätt glädje. I anorexins värld stod man utanför och såg alla andra leva deras liv utan att förstå meningen. Livet var meningslöst, alla i ens omgivning var meningslösa och att bli frisk hade helt enkelt ingen mening.

Vändningen kom. Ögonen öppnade sig och man började kisa. Kanske finns det något jag inte är beredd att förlora i livet? Kanske är det ätstörningen som suger livsglädjen ur mig? Kanske är det dags att börja kämpa emot? Ju mer jag kämpade, desto mer öppnade sig mina ögon. I takt med att man mår bättre fysiskt och ger kroppen mer energi så orkar den också känna mer glädje. Glädjen får en att vilja kämpa lite till.

Någon stans på vägen hittade jag min motivation. Trots att jag visste att cheerdansen var en stor kärlek i mitt liv samtidigt som den bidrog till viktnedgången, så hade jag aldrig kunnat tro att den gav mig sådana stora delar tillbaka av livet. När mina ögon började öppna sig så skrev jag hur mycket dansen skulle betyda i ett friskt liv för mig.  Det drev mig framåt. Mina intressen drev mig framåt.
(Hittade nyligen en video sedan ett år tillbaka, där jag konstaterade att politiken gjorde mig motiverad. Jag ville satsa på den igen och för att kunna göra det insåg jag att jag måste bli frisk.) 

Tänk tillbaka:

Det är förmodligen någonting i ens förflutna som fått en att agera så destruktivt och sedan har man fastnat i den “onda cirkeln”. Det gäller att våga bryta den. Ju tidigare desto bättre! Bryta sig loss ifrån det som förstör en och våga satsa på det som formar en. Du är en person i ditt liv och då ska du ta hand om dig själv, för alla andra är personer i deras liv och de är fullt så upptagna med att ta hand om sig själva.

Tags: , , , , , , ,

 • Hanna

  Jag ser en ätstörming som en grop. Ju djupare man gräver (ju längre man är sjuk) desto högre upp är det upp till “kanten” (livet). Många går redan i knädjupa hål, men vägrara erkänna det för sig själlv, för de vet inte ens att det finns annat (t.ex. folk som tror att man måste träna för att äta, äter två stora huvudmål för att de tror att det är bättre för kroppen att man då “inte går upp i vikt”)

 • http://trytobehappy.blogg.se Hanna

  Hejsan hoppsan vad jag är snabb på “skicka” Det var iaf jag som skrev det, höhö 😉

 • Mia

  Ännu ett otroligt klokt inlägg! Vilken inspiratör du är!

 • http://Soelas.se Soelas

  Det är en väldigt bra liknelse Hanna! 😀
  Om det är okej för dig så använder jag den gärna i något inlägg framöver. Jag tycker att det var så oerhört bra beskrivet av dig.
  Kramar!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp