“Whatever path we choose to take, there will be highs and there will be lows the same”

October 10th, 2013

Till en dag som denna vill jag dedicera en av mina personliga absoluta favoritlåtar:
Harder we fall – Jessie J

Vi har alla våra sämre dagar, men vi har också de bättre dagarna och det är viktigt att inte låta det negativa övervinna allt det positiva som faktiskt existerar. Att dag ut och dag in vandra runt med en ångest över vilka val vi gör i livet är inte hälsosamt för någon. Vi gör de val vi gör och de resulterar i de resultat de gör. Det spelar inte någon roll exakt vilka val vi gör i vardagen för det finns så otroligt många vägar att vandra. Det finns inte bara EN väg som leder oss framåt på spåret, utan det finns oändligt! En del vägval känns sämre än andra, en del spår är mörkare att vandra. Men varje väg har sitt slut, en vändning och vi ställs inför nya val. Livet tar inte slut bara för att ett spår var ett sämre spår. Det kommer att komma nya och bättre vägar.

Även de bättre vägarna har ett slut och det kommer komma dagar som känns sämre. Få inte ångest för att det goda verkar ha tagit slut, utan låt de sämre dagarna motivera dig till att kämpa hårdare och se fram emot de bättre. Glöm inte bort att se till allt det goda i livet just nu. Även om det inte går bra idag så finns det fortfarande bra saker i livet. Fokusera på det, fokusera på det som får dig att må bra!

Alla livsvägar är lärorika och se varje val som en möjlighet till nya erfarenheter. Låt allt negativa stärka dig och allt positiva utgöra ditt nu.

Det Jessie sjunger i denna låt faller sig perfekt i det tankesätt jag försöker anta. Jag behöver nog inte säga  mycket mer utan istället låta låten tala för sig. Jag hoppas att ni kan ta till er av det som förmedlas, för det är rent utsagt sååå vettigt!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 • Angelica

  Hejsan! Detta har ingenting med inlägget att göra men undrar om du har några bra råd för vad man kan göra för att börja uppskatta vanliga mat igen. Jag äter sex gånger om dagen och försöker äta enligt kostcirkeln men grejen är den att jag inte är något vidare förtjust i varken lunch eller middag så istället äter jag mellanmål/frukost-mat till varje mål. Har försökt börja lura in mer matig mat men känns alltid som jag “kastar bort” kalorier i onödan. Det här kommer ju inte hålla i längden och knappast särskilt “normalt” antar jag? Undrar om du kanske har några bra råd eller erfarenheter av någon liknande situation? :)

  Tacksam för svar c:

  • soelas

   Självklart gillar vi olika maträtter olika mycket. En del hatar att äta kall mat, medan andra föredrar mer frukostmat. Jag personligen var mer för frukostmat till en början också, och älskar mackor, yoghurt osv. Dock är det svårare att få i sig tillräckligt med näringsämnen, mineraler och vitaminer om man inte äter “lagad mat”. Om det är “kalorifobin” som sätter käppar i hjulen är det nödvändigt att börja äta matig mat för att bli frisk. Ätstörningen ska inte få bestämma!
   Jag tror att du kommer kunna lära dig att uppskatta lagad mat om “dumtankarna” besegras. =) Det är bara att kämpa på och göra det som känns friskt!

   Lycka till!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp