Wow, vilken helg

April 8th, 2012

Betyg: ganska bra ändå

Middagen blev dock 2 timmar försenad, vilket inte var bra för mig. De andra försökte gå ned i vikt, medan jag satt där med en ätstörning.     Slutade med att jag förklarade min sak, kan inte låta bli att lägga mig i när folk snackar så mycket fel om mat och hälsa. Man har ju lärt sig så enormt mycket och jag blir arg på folk som håller på med dieter och tror att de äter hälsosamt när de uteslutar kolhydrater – så är inte fallet!

Tjejen kommenterade “va? du har ju skit snygg kropp”
Killen sa “men du åt ju bra nu till middagen”

Tjejen tänkte nog inte på hur fel det är att säga till en anorektiker som ska försöka gå upp i vikt. Killen verkligen uppmuntrade mig – det värmde.

Nu i efterhand kommer jag på mig själv att ha ätit sånt jag aldrig skulle ens smaka en bit av! Känns som att jag verkligen har ätit friskt ändå. Bättre än alla andra. Utan så mycket tankar också.

Samtidigt som det är coolt så är det fruktansvärt skrämmande “vart är ätstörningen? Har jag den inte längre? Kan jag inte hävda att jag är sjuk i anorexia?”
– Jo, det kan jag garanterat säga. Jag är långt ifrån fri från den. Men jag börjar verkligen återfå normala matvanor, och jag kan äta så jag mår bra och orkar utan  ångest.

Jag vågade mig inte på pizza idag. Men jag tog en rejäl sallad, OCH jag åt brödet! Det skulle jag aldrig ha gjort. Sen tänkte jag: kan jag äta bröd med smör och dressing så kan jag ta mig fan lika gärna äta en pizza. Så nästa gång kanske 😉

Västkustsallad

Pizzabröd med smör och dressing

Bröd med ägg och gurka

 

Tags: , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp